Hoppa till innehåll

Om mig

Mer om mig

Jag heter Anna Köhler, är uppvuxen i Jokkmokk och har efter några år på annat håll återvänt hem 2008. Jag är en typisk prestationsprinsessa som själv tampats med att få balansen i livet att fungera. Redan som barn hade jag mål i livet om hur jag tänkte jag borde bli lycklig och lyckad. Idag vet jag att hälsa och prestation inte alltid går hand i hand. Min yrkesverksamma karriär var tidigt chefsjobb av olika slag och innan jag nu valde att byta bana jobbade jag som projektledare med ansvar för verksamhetsutveckling och arbetsmarknadsprojekt här i Jokkmokk. Jag längtade efter frihet och betydelsen att göra något som för mig själv och andra kunde vara meningsfullt, blev större och större. Till Beteendevetare utbildade jag mig 2009 och därefter 2021 till Life Coach Holistic för att fördjupa mina kunskaper om hälsa i ett större perspektiv än bara träning. 2023 utbildade jag mig i första och andra graden i Reiki som ett viktigt komplement bland mina verktyg och i min verksamhet. Holistisk hälsa för mig handlar om en helhetssyn på kropp och själ, att må bra både fysiskt och psykiskt, ha energi och känna att livet har en mening. Symptom av olika slag, som exempelvis trötthet, huvudvärk, sömnproblem, pms, depression och värkproblematik av olika slag kan vara uttryck för obalanser och inflammationer i kroppen. Stress är en stor orsak till obalanser och inflammationer idag.

Anna Köhler: ägare av företaget hälsocoachen i norr

Hur allt började

Jag har i många år funderat på i vilken form och på vilket sätt jag skulle kunna hjälpa människor till ett bättre mående och förbättrade livssituationer. Det har gett sig uttryck genom mitt val av arbeten och ideella engagemang under åren. Jag har alltid varit intresserad av människors historier, beteenden och skeenden och fascinerats av hur svår balansen i livet kan vara. Hur ska man leva för att livet ska kännas meningsfullt och balanserat och glädjen och livskraften upptar mer av din tid än oro, rädsla och stress? Jag tror att det här är olika för olika människor, det gäller bara att hitta det som är rätt för dig.

2021 kom jag därför att starta mitt eget företag för att hjälpa människor med just detta.

Beteendevetare

Fil kand. 180p huvudämne pedagogik.

Mittuniversitet, 2009-2012

Life coach holistic

Coaching enligt ICF, International Coach Federation

YourVision Coach Academy AB, mars t om maj 2021

Motiverande samtal

MI, motivational Interviewing, 7,5 p

Luleå Tekniska Universitet 2013

Referenser

Jokkmokks hälsocentral, Region Norrbotten, Föreläsning

Det Anna levererade under 2 timmar berörde oss alla. Hon bjöd på sig själv och händelser ur hennes liv. Vi fick skratta, åt dråpliga igenkännande och komiska situationer, tankar och föreställningar. Hon berörde oss också på djupet med sina erfarenheter som jag tror vi alla kan relatera till, den höga stressen, konsekvenser den får och hur samhället präglar oss, där det är lätt att falla i fällan att vi är våra prestationer.

Annas upplägg hade det vi behövde, informativt, men med glimten i ögat och samtidigt stort allvar.

Jag kan varmt rekommendera Anna om ni behöver inspiration, kunskap och en trevlig stund.”

Monica, Meditation & rörelse

Avkoppling mitt i vardagens arbete, bra kombination med rörelse och meditation, bra instruktion och duktig ledare 😊 rekommenderas för dig som behöver ta en paus och få energi.”